Citroën C5 trekauto van het jaar

- Geen reacties

De Citroen C5 2.0 16v is uitgeroepen tot beste caravantrekker van 2008. De redactie van ANWB Kampeer en Caravan Kampioen verkoos de Fransman boven 22 andere kandidaten.

Op de Daf-testbaan in Sint Oedenrode zijn 23 auto’s beoordeeld op hun geschiktheid voor vakantiegebruik. Onder andere werd gekeken naar zitcomfort, prestaties, bagageruimte en gebruiksgemak. Uiteraard werden de auto’s ook beoordeeld op hun capaciteiten als caravantrekker.

Alle auto’s kregen een caravan aangehangen met evenwichtige belading. Daarmee moesten ze over verschillende soorten wegdek rijden, een slingerproef ondergaan en diverse hellingen bedwingen.

Uiteindelijk bleek de Citroën C5 de beste overall-kandidaat en tevens winnaar van de zogenaamde C-klasse. In de A-groep ging de Renault Clio TCE 100 Estate met de winst aan de haal, in de B-klasse de Ford Focus 2.0. In groep D won de Ford Mondeo 2.5 nipt van de Mercedes C Klasse en in de 4WD-klasse wist de Volkswagen Tiguan maar net de Citroën C-Crosser voor te blijven.

Tags: