Citroën C5 Tourer vervangt C5 Break

- Geen reacties

Ter vervanging van de acht jaar oude Citroën C5-modellen, introduceerde het merk op de Autosalon van Brussel al de nieuwe C5 Sedan. Op de aanstaande Autosalon van Genève zal de vervanger van de C5 Break debuteren. De stationwagon heet voortaan de Citroën C5 Tourer.

Op de voorkant na, die hetzelfde is gebleven, is het uiterlijk van de stationwagon gestroomlijnd. Het vele glas is in vloeiende, organische lijnen in de hardware geplaatst. De lengte van de tourer is 4,83 meter. Met ongewijzigde wielbasis zitten de vijf extra centimeters in de grotere overhang aan de achterzijde.

Aan het interieur is weinig gewijzigd. Helaas heeft het sportieve ontwerp geleid tot minder bagageruimte. Was er voorheen 563 liter beschikbaar, nu is dat 505 liter. Ook met de achterbank ingeklapt is er 23 liter minder ruimte (1462 liter) dan bij de oude C5 Break. Wel prettig is de mogelijkheid om de achterbank in twee verschillende delen neer te klappen.

Citroën hoopt met de nieuwe C5 modellen op de terugkeer van zakelijke (lease) klanten. Om de prijs daarvoor zo scherp mogelijk te stellen, heeft het standaard Tourer uitrustingsniveau aan luxe in moeten boeten. Zo moet worden bijbetaald om van het comfortabele Citroën Hydractief III+ veersysteem te kunnen genieten. Hetzelfde geldt voor de Isofix- bevestigingspunten voor maximaal drie kinderstoeltjes, en de automatische opening en sluiting van de achterklep.

Daar staat tegenover dat met standaard ABS, ESP, minimaal zeven airbags, rij- assistentie, parkeersensoren en meedraaiende lampen, de C5 een bijzonder veilige auto is geworden. Bovendien staat de C5 Tourer op het beproefde onderstel van de Citroën C6. De veiligheid wordt bevestigd door de vijf sterren die Euro NCAP aan de wagen heeft toegekend.

De stationwagon komt, net als de sedan, beschikbaar in drie benzine uitvoeringen en vier diesels (met roetfilter). De C5 Sedan is voor het eerst niet als hatchback, maar als vierdeursauto ontworpen. De Citroën C5 Tourer is vanaf half juni te koop, twee maanden na de Sedan. Beide modellen zijn te bewonderen in Genève.

Tags: