Citroën C5 1.6 THP nu ook met automaat

- Geen reacties

Citroën levert de 1.6 THP-motor voortaan optioneel met een zestraps automaat. Die vervangt de 2.0 met de automatische versnellingsbak met vier versnellingen.

Citroën voegt de 1.6 THP automaat toe aan de line-up van de middenklasser. De compacte turbomotor verving eind vorig jaar de atmosferische 2,0 liter. De 2.0 met viertraps automaat bleef echter in het gamma. Tot nu dan, want Citroen biedt de 1.6 THP per direct met zestraps automaat aan.

Ten opzichte van de oude combinatie is de 1.6 THP automaat zuiniger en schoner. De automaatversie hoest wel iets meer CO2 naar buiten dan de uitvoering met handbak, die overigens ook zes versnellingen heeft. De 1.6 THP automaat stoot 179 g/km CO2 uit en noteert een gemiddeld brandstofverbruik van 1 op 13,0.

De prestaties ten opzichte van de handbak blijven marginaal achter. De sedan scoort een energielabel C, terwijl de langere Tourer een B-label mag opplakken. De automaat is leverbaar in Comfort of Exclusive-uitrustingsniveau vanaf 33.390 euro. Dat is een meerprijs van 3.100 euro ten opzichte van de handgeschakelde uitvoering.

Tags: