Citroën C4 Picasso op ware grootte

- Geen reacties

Een miniatuur op eBay had de contouren van de Citroën C4 Picasso al verraden, maar nu toont het Franse automerk zelf het nieuwe model op ware grootte. Nog wel in 2D, want voor de onthulling in levende lijve moet nog gewacht worden tot de Mondial van Parijs eind september.

Overzicht en ruimte staan centraal bij de nieuwe Citroën C4 Picasso. Een grote panoramische voorruit zorgt voor een enorm blikveld aan de voorzijde. Daaronder bevindt zich een overzichtelijk dashboard met een innovatief instrumentarium. De MPV biedt plaats aan maximaal zeven personen. Het omgooien van stoelen ten gunste van bagageruimte is in een handomdraai gedaan. Overigens is er in de C4 Picasso sowieso al geen gebrek aan kofferbakruimte. In de meest voorkomende opstelling, met de derde zitrij ingeplakt en de tweede rij naar achteren geschoven, bedraagt deze 576 liter.

Niet alleen hebben de inzittenden voldoende ruimte op zich heen, ze worden ook nog eens verwend met comfortverhogende voorzieningen als klimaatbeheersing, geluidsisolatie en luchtverfrisser. Dat alles tot in detail is uitgewerkt op de C4 Picasso mag ook geen verrassing heten. Citroën heeft natuurlijk veel ervaring met het ontwikkelen van MPV’s. De C4 Picasso is naast de Xsara Picasso en de C8 de derde in de reeks.

Tags: