Citroën C4 Picasso nu ook op LPG

- Geen reacties

De Citroën C4 Picasso is voortaan ook leverbaar met Eurogas LPG-installatie. Citroën bouwt de gastank in voor een all-in prijs van slechts 995 euro. De totaalprijs komt daarmee op 25.985 euro.

LPG op de Citroën C4 Picasso biedt zowel voor de automobilist als voor het milieu veel voordelen. De CO2 uitstoot van een LPG-auto ligt ongeveer tien procent lager dan die van dezelfde auto met een benzinemotor en in vergelijking met benzine en diesel ligt de autogasprijs per liter significant lager. De LPG-tank wordt op de plaats van het reservewiel gemonteerd, zodat er geen bagageruimte verloren gaat. Om lekke banden te verhelpen wordt reparatiemateriaal meegeleverd.

Volgens Citroën is overstappen op LPG al rendabel vanaf 10.000 kilometer per jaar. Zakelijke rijders hoeven bovendien geen bijtelling te betalen over de waarde van de LPG-installatie. De installatie is gehomologeerd door Citroën Nederland waardoor de fabrieksgarantie van kracht blijft. LPG voor de C4 Picasso is leverbaar op de 1.8 16V en 2.0 16V benzinemotoren, met uitzondering van de Exclusive-versies.

Tags: