Citroën C4: middenklasser met topsegmenttrekjes

- Geen reacties

Xsara eruit, C4 erin. Op de autosalon van Parijs introduceert Citroen zijn nieuwe middenklasser. Met de komst van de zeer geavanceerde en met technische snufjes volgehangen C4 is het productoffensief en de verfrissing van Citroën zo goed als voltooid.

De Citroën C4 blinkt uit door zijn hoge mate van comfort. Zo heeft ie een multifunctioneel stuurwiel waarvan het midden op zijn plaats blijft, zodat je ook in de bocht makkelijk een andere zender op de radio kunt kiezen, de cruise control of de standaard snelheidsbegrenzer kunt inschakelen. Het instrumentenpaneel geeft de rij-informatie op een doorschijnend display in het dashboard weer, waardoor het altijd goed leesbaar is. Er is een speciale luchtverfrisser(!) ingebouwd die ervoor zorgt dat het in de auto altijd lekker ruikt.

Als eerste merk introduceert Citroën met de komst van de C4 een aantal hightech veiligheidstechnieken die normaliter zijn voorbehouden aan autos uit het duurdere segment. Lane Departure Warning bijvoorbeeld. Dit systeem dat tot nu toe alleen op trucks was te vinden, waarschuwt de bestuurder met geluidssignalen wanneer hij zonder richting aan te geven van rijbaan wisselt. Handig bij het in slaap dommelen. Ook dubbele, meedraaiende Xenon koplampen zijn standaard en zorgen voor een optimale verlichting van met name de bochten. Een sensor om de bandspanning te meten en een snelheidsbegrenzer zijn eveneens standaard.

Vanaf de introductie is de C4 leverbaar met een ruime keuze aan motoren die variëren van een 1.4i zestienklepper tot een 2.0i 16V met vermogens tussen de 90 en 180 pk en HDi-dieselmotoren van 92 tot 138 pk. Zuinig is de C4 natuurlijk ook en dat is mede te danken aan de aërodynamica; de C4 heeft een ongekend lage Cw-waarde van 0,28 heeft.
Maar dan het uiterlijk. Citroën heeft zich flink uitgesloofd op het gebied van comfort en veiligheid, maar het lijkt erop dat dat ten koste is gegaan van de looks van de C4. De C4 Berline doet ons toch een beetje denken aan de Ford Focus en de achterzijde van de C4 Coupé heeft verdacht veel weg van de Mazda 323 of zelfs de Honda CRX. En dat zijn toch al wat oudere modellen

Tags: