Citroën C4 Cactus staat klaar voor onthulling in 2014

- Geen reacties

2014 wordt wat Citroën betreft het jaar van de C4 Cactus. Een speciale website moet ons alvast opwarmen voor de komst van het nieuwe model.

‘De nieuwe Citroën C4 Cactus prikkelt je nieuwsgierigheid’, zo staat er te lezen op de speciale website die Citroën in het leven heeft geroepen om het publiek op te warmen voor de komst van de C4 Cactus. Veel informatie is er nog niet te vinden.

De plaagplaatjes op de website bevestigen wat we al wisten: de C4 Cactus gaat heel veel lijken op het studiemodel Cactus dat op de autoshow van Frankfurt in september stond. De auto is ontworpen volgens de nieuwe filosofie van Citroën, waarbij alle ‘overbodige zaken’ worden weggelaten zodat er een clean en doelmatig ontwerp overblijft. Dat staat overigens niet gelijk aan saai. Zo krijgt de C4 Cactus Airbumps, zachte kunststof delen die tegen een stootje kunnen en zo parkeerschade helpen voorkomen.    

De C4 Cactus maakt zijn werelddebuut op de autosalon van Genève in maart en zal rond de zomer bij de dealers verschijnen.  

Tags: