Citroën C4 Cactus Rip Curl: speciaal voor surfers

- Geen reacties

Citroën komt met een nieuwe uitvoering van de C4 Cactus, speciaal voor surfers. De C4 Cactus Rip Curl moet dankzij Grip Control ook op het strand kunnen rijden.

De C4 Cactus is als het aan Citroën ligt de ultieme auto voor surfers. Daarom komt het merk nu met de C4 Cactus Rip Curl, in samenwerking met het Australische surfkledingmerk Rip Curl. De speciale uitvoering van de Cactus is te herkennen aan de bestickering met Rip Curl-logo’s, de witte spiegelkappen en dakdragers en de grijze inzetstukken in de bumpers. De Rip Curl-uitvoering kan in zes verschillende kleuren worden geleverd, waaronder de nieuwe tint Baltic Blue (foto 5).

Het interieur is verfraaid met oranje accenten. Onder andere de veiligheidsgordels, omlijsting van de speakers en delen van de vloermatten zijn in die kleur uitgevoerd. Daarnaast zijn er uiteraard Rip Curl-logo’s te vinden.

Om de Rip Curl-uitvoering ook technisch meerwaarde te geven rust Citroën de auto uit met Grip Control, een systeem dat in vijf standen is in te stellen en zorgt voor een goede gripverdeling. Volgens Citroën kan de auto daardoor ook op het strand uit de voeten. Met een draairknop op de middenconsole (foto 4) zijn de rijstanden te selecteren. De uitrusting van de C4 Cactus Rip Curl bestaat uit onder andere airconditioning, een regensensor, een audiosysteem en privacy glass.

De nieuwe uitvoering is vanaf het voorjaar verkrijgbaar, de prijs is nog niet bekend.

Tags: