Citroën C4 1.6 HDiF nu met 20 procent bijtelling

- Geen reacties

Citroën heeft de CO2-uitstoot van de C4 1.6 HDiF met halfautomatische versnellingsbak weten te verlagen naar 115 g/km. Dat is voldoende om in de twintig procent bijtellingscategorie te vallen.

Citroën biedt voor het eerst een C4 aan die in de twintig procent bijtellingscategorie valt. De 1.6 HDiF met 110 pk in combinatie met gerobotiseerde zesversnellingsbak stoot nu 115 g/km uit CO2 uit. Citroen heeft met kleine aanpassingen de CO2-uitstoot met 3 g/km verlaagd.

De aanpassingen zijn vooral gedaan in de schakelsoftware van de versnellingsbak. De 1.6 HDiF EB6V zoals Citroën deze uitvoering noemt, is de eerste C4 die in aanmerking komt voor het gunstige bijtellingstarief. De handgeschakelde uitvoeringen van de 1.6 HDiF stoten met 119/km net te veel uit.

De C4 HDiF is er met slechts één uitrustingsniveau: Image. Die is redelijk royaal uitgerust met voorzieningen als ESP, wegrolbeveiliging, automatische airconditioning met twee zones, regensensor, radio/cd/mp3-speler, zes airbags, cruise control en elektrische bedienbare ramen voor en achter. Citroën vraagt 25.500 euro voor deze uitvoering.

Tags: