Citroën C3 succesvolste vijfdeurs in zijn segment

- Geen reacties

De Citroën C3 was in 2004 de best verkochte vijfdeurs in West-Europa in het compacte segment. In juli 2005 rolde de miljoenste C3 van de band. Op de internationale autotentoonstelling in Frankfurt presenteert Citroën een nieuwe moderne styling op de C3, die het elegante en innemende karakter van deze succesvolle compacte auto verder onderstreept.

Expressief uiterlijk
Bij het exterieur valt vooral de nieuwe expressieve voorkant op. Hiervoor zorgen een indrukwekkende bumper en een nieuwe grille met een karakteristieke double chevrons. Aan de achterzijde zijn nieuwe achterlichtunits te zien, in dezelfde stijl als die van de andere Citroën-modellen.

Elegant innerlijk
Het interieur heeft eveneens een restyling ondergaan. Het nieuw vormgegeven dashboard is van hoge kwaliteit en heeft een elegante uitstraling. Dit dashboard is ook terug te vinden in de Citroën C2 en de C3 Pluriel. De portierpanelen zijn vernieuwd en voorzien van nieuwe bekleding in lijn met de armsteunen.

Extra comfort en rijhulp
Alle Citroëns worden in toenemende mate uitgerust met technologische hulpsystemen die bijdragen aan comfort en veiligheid. Bovenop de toch al rijke uitrusting van de Citroën C2, C3 en C3 Pluriel is nu ook een snelheidsbegrenzer verkrijgbaar. Deze wordt gecombineerd met een snelheidsregelaar en nieuwe bedieningstoetsen op het stuur. Ook kan er worden gekozen voor een Bluetooth handsfree telefoonsysteem, dat geheel is geïntegreerd in het interieur.

Tags: