Citroën C3 subtiel vernieuwd

- Geen reacties

Citroën heeft de C3 subtiel vernieuwd. Het zijn de bekende aanpassingen: nieuwe grille en koplampen en de toevoeging van led-dagrijverlichting.

Citroën pakt flink uit op de autosalon van Genève die begin maart van start gaat. Naast de Technospace Concept en de nieuwe Hybrid Air-techniek zal namelijk de vernieuwde C3 op de beursvloer schitteren.

De aanpassingen aan het uiterlijk zijn subtiel. We zien een nieuwe grille en een nieuwe bumper met daarin plaats voor led-dagrijverlichting. De achterlichten zijn iets anders ingedeeld. In het interieur blijven de wijzigingen beperkt tot mooiere materialen en de toevoeging van chromen accenten. Nieuw voor de C3 is het e-MyWay navigatiesysteem met achteruitrijcamera.

Technisch blijft alles bij het oude maar dat is niet zo vreemd. De C3 heeft afgelopen jaar al een technische update gekregen. De nog verse driecilinder PureTech-motoren met 68 en 82 pk blijven in de vernieuwde C3 leverbaar, net als de 120 pk sterke 1.6. De belangrijkste versies voor Nederland zijn echter de e-HDi diesels met 70 en 90 pk, die beide goed zijn voor 14 procent bijtelling.

Tags: