Citroën C3 Pluriel fris de lente in

- Geen reacties

Citroën heeft de C3 Pluriel een minimale facelift gegeven. De kleine cabrio is op diverse punten aangepast, maar je moet wel drie keer kijken om de wijzigingen te ontdekken.

Hoewel de C3 binnenkort afgelost wordt, moet de daarop gebaseerde C3 Pluriel nog een aantal jaar mee. De eigenwijze cabrio is een beetje in het vergeethoekje van het Franse merk beland, vandaar dat hij een kleine make-over krijgt.

Schokkend zijn de wijzigingen niet, je moet goede ogen hebben om de wijzigingen in één keer op te merken. Zowel voor als achter monteert Citroën grotere logo’s, en het gaas in de grille heeft een lichtere kleur gekregen. De koplampen zijn iets anders en de achterlichten hebben voortaan een donkere omranding in plaats van een witte.

Het interieur is nu geheel in zwart uitgevoerd en er zijn wat extra chroomgekleurde accenten. Het motoraanbod blijft het zelfde, namelijk de 1.4 met 75 pk en 1.6 16v met 110 pk. Een diesel wordt in Nederland niet geleverd. Overigens is de sterkste motor standaard gekoppeld aan de gerobotiseerde handbak, door Citroën Sensodrive genoemd. De vernieuwde Pluriel staat voor de zomer bij de dealers. De nieuwe prijzen zijn nog niet bekend, maar zullen nauwelijks afwijken van de huidige.

Tags: