Citroën C3 Picasso: kleinkunst

- Geen reacties

De omvangrijke Citroën MPV-familie heeft er een klein broertje bij: de C3 Picasso. De eerste foto’s zijn vrijgegeven en maken duidelijk dat de Renault Modus er een geduchte concurrent bij krijgt.

Met de C3 Picasso betreedt Citroën een voor het merk volledig nieuw segment, namelijk dat van de kleine MPV’s waar modellen als de Opel Meriva, Renault Modus en Lancia Musa actief zijn. Dat zien we terug in de maten, de C3 Picasso is 4,08 m lang en 1,62 m hoog.

Het design is duidelijk geïnspireerd op de C-Cactus conceptcar en doet speels aan. Een opvallend kenmerk is de voorruit, die optisch om de A-stijl heen loopt. De donkere achterlichten en vele ‘tierelantijnen’ op de carrosserie maken de C3 Picasso tot een aparte verschijning. In het variabele interieur is de achterbank over een afstand van vijftien centimeter verschuifbaar en optioneel wordt een glazen dak leverbaar.

De motoren zijn grotendeels afkomstig van de Peugeot 207, de auto waarmee de kleine MPV zijn technische basis deelt. Bij de verkoopstart is er keuze uit de 1.4 met 95 pk en de 1.6 VTI met 120 pk. Er is ook een 1.6 HDiF diesel 110 pk. De C3 Picasso maakt z’n debuut op de Autosalon van Parijs in oktober, in het voorjaar van 2009 staat hij bij de dealers.

Tags: