Citroën C3 opgefrist

- Geen reacties

Toen de Citroën C3 op de markt kwam, was het een fris model. Dat is het nog steeds maar voor 2006 krijgt het model een aantal subtiele wijzigingen.

Officiële foto’s zijn er nog niet, toch zijn de eerste exemplaren van de gefacelifte C3 al gespot. Het eendachtige model krijgt nieuwe bumpers, een strakker front en trendy achterlichten met wit glas. Op het eerste gezicht bepaald geen wereldschokkend veranderingen dus en dat geldt ook voor het interieur. Wel krijgt het instrumentenpaneel een nieuwe opzet met beter afleesbare LED-techniek.

We voorspellen dat de C3 op termijn een nieuwe basismotor krijgt. Voorlopig blijft hij leverbaar met de ‘ouwe trouwe’ 1,1-liter motor. Die was lekker pittig in het tijdperk van Peugeot 205 en de Citroën AX maar Peugeot heeft inmiddels besloten hem in de 206 te vervangen voor een 1,4-liter motor. Geen gek idee om dat voorbeeld ook te volgen in de C3.
Overige motorische veranderingen zijn er niet. De 1,6-liter benzinemotor en de 1,4-liter HDi dieselmotor blijven in het programma hoewel de laatste mogelijk ook wordt vervangen en wel door de 1,6-liter HDi dieselmotor.

De uitrustingsniveaus blijven gehandhaafd (Séduction, Ambiance, Prestige, Exclusive en X-TR) met hier en daar wat nieuwe gadgets en extra voorzieninkjes. In dit inflatiebewuste tijdperk is het fijn om te horen dat de prijsstijgingen binnen de perken blijven. Instapmodel 1.1i Séduction staat vanaf oktober voor iets meer dan € 13.000,– in de prijslijsten.

Tags: