Citroën C3 neemt afscheid

- Geen reacties

Citroën dunt het gamma van de huidige C3 uit tot slechts een uitvoering. De nieuwe C3 komt begin 2010 op de markt maar de oude blijft zeker tot mei leverbaar.

Citroën neemt alvast afscheid van de huidige C3. De compacte hatchback blijft tot mei leverbaar in slechts een uitvoering, de 1.1 First. De 1.1 achtklepper heeft 15,9 seconden nodig om vanuit stilstand 100 km/u te bereiken. De CO2-uitstoot bedraagt 143 g/km, goed voor een energielabel C.

De First is standaard voorzien van centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, twee airbags en elektrisch bedienbare ruiten vóór. De korte optielijst bestaat uit airconditioning, een radio/cd-speler en metallic lak.

Het prijskaartje van de C3 1.1 First vermeldt 10.990 euro. De auto is per direct te bestellen bij de Citroën-dealer. Alle andere uitvoeringen verdwijnen, er zijn alleen nog voorraadmodellen te krijgen. Ben je in de markt voor het nieuwe model C3 dan moet je wachten tot begin 2010. De vanafprijs van het nieuwe model bedraagt 12.990 euro.

Tags: