Citroën C3 facelift: alleen voor Brazilië?

- Geen reacties

In Brazilië zijn de eerste foto’s van de vernieuwde C3 opgedoken. Officieel komt deze versie niet naar Europa maar het moet wel heel vreemd lopen als Citroën de C3 hier niet voorziet van soortgelijke wijzigingen.

De vernieuwde Citroën C3 zorgt voor wat vraagtekens. Het Franse merk heeft de hatchback met nieuwe neus namelijk in Brazilië onthuld. Daar gaat het overigens om een geheel nieuw model, op dit moment levert Citroën daar namelijk nog het vorige model C3.

Officieel is er over het vernieuwen van de Europese C3 nog niets bekend. Reken er maar op dat Citroën de C3 hier van soortgelijke aanpassingen voorziet. Dat betekent DS3-achtige koplampen, een grille die geleend lijkt te zijn van de C4 Aircross en de onvermijdelijke toevoeging van led-dagrijverlichting.

Aan de achterkant blijft alles bij het oude en over het interieur valt nog niets te zeggen, omdat de Braziliaanse C3 een eenvoudiger interieur heeft dan de auto die we hier kennen. Waarschijnlijk debuteert de vernieuwde C3 pas eind dit jaar. Eerst is de C3 Picasso aan de beurt voor een update, op de autosalon van Parijs in september gaan we die vernieuwingen voor het eerst zien.    

Tags: