Citroën C3 Aircross nu al te zien als schaalmodel

- Geen reacties

Citroën moet de C3 Aircross, de nieuwe compacte SUV van het merk, nog onthullen maar de auto is nu al te zien als schaalmodel. De C3 Aircross is de opvolger van de C3 Picasso.

Dít is de nieuwe Citroën C3 Aircross als schaalmodel. En dat is interessant, want de auto moet nog door Citroën worden onthuld. Dat gaat binnenkort gebeuren, maar dankzij deze foto van een miniatuurauto kunnen we nu al een aardig beeld schetsen van de auto. De foto is uitgelekt via het Franse forum Worldscoop.

De C3 Aircross volgt de C3 Picasso op en werd al in conceptvorm getoond op de autosalon van Genève, eerder dit jaar. Daardoor is het uiteindelijke ontwerp geen al te grote verrassing meer. De beschermingspanelen, die wel al kennen van de C3, C4 Cactus en C5 Aircross, zijn ook op de C3 Aircross aanwezig.

De nieuwe compacte Citroën deelt zijn techniek met de Crossland X van zustermerk Opel. Daardoor kunnen we al invullen welke motoren de C3 Aircross krijgt: een 1.2 benzinemotor met en zonder turbo en een 1.6 BlueHDi diesel. De vermogens lopen uiteen van 82 tot 130 pk.

Tags: