Citroën C3 Aircross maakt debuut op IAA Frankfurt

- Geen reacties

Citroën heeft weer een leuk, eigenwijs model onthuld, de C3 Aircross. Op de IAA in Frankfurt maken we kennis met de eerste compacte SUV van Citroën ooit.

“Citroën doet dingen die net even anders zijn, en dat wordt ook een beetje van ons verwacht.” Anne Lobbes, woordvoerster van Citroën Nederland, legt uit waarom de C3 Aircross zo’n lekker eigenwijs design heeft gekregen. Ze is met name trots op het feit dat er maar liefst negentig kleurencombinaties mogelijk zijn.

Het is de comfortabelste SUV op de markt

Toch is dat niet eens waarmee de C3 Aircross zich het meest onderscheidt van zijn concurrenten, dat is namelijk zijn comfort. “Het is de comfortabelste SUV op de markt”, aldus de woordvoerster. Dan gaat het niet alleen over het veercomfort, maar ook over veel licht en ruimte en prettige stoelen. Een eerste proefzit bewijst dat de SUV ruim is en comfortabele stoelen heeft. Ook achterin is er voldoende ruimte, ook voor langere personen. Het dashboard is speels en leuk aangekleed met gekleurde elementen.

De C3 Aircross is de opvolger van de C3 Picasso, maar ‘het is een heel andere auto’. Toch denkt het merk hiermee de Picasso-rijders binnenboord te houden. Dat kan vanaf oktober, als de C3 Aircross in de showrooms verschijnt (vanaf 19.690 euro).

Tags: