Citroën C2 krijgt nieuwe neus

- Geen reacties

De Citroën C2 krijgt een kleine opfrisbeurt, waarbij met name de neus is aangepakt. De rondere vormen moeten de C2 een ‘steviger’ uiterlijk geven en het start/stop systeem zorgt voor een gunstiger verbruik.

Er gaat geen modelvernieuwing voorbij zonder dat ergens het woord ‘milieu’ in het persbericht staat. Ook Citroën kan er niet omheen, en monteert voortaan standaard een start/stop-systeem op de C2 1.4 16v. Overigens alleen in combinatie met de halfautomaat Sensodrive. Volgens de Fransen levert dit systeem een verbruiksreductie van 10% op in stadsverkeer, en bij druk verkeer zelfs 15%. De CO2-uitstoot neemt hierdoor natuurlijk ook af.

Het uiterlijk van de C2 is licht aangepakt, de neus heeft de grootste verandering ondergaan. De nieuwe bumper en grille zijn wat ronder vormgegeven en verbeteren volgens Citroën ‘de waarneembare kwaliteit en indruk van degelijkheid’. Het nieuwe logo en het gebruik van chroom geven de C2 een wat chiquer aanzicht.

Aan de rest van de auto veranderde weinig, de achterlichten zijn iets helderder geworden en er is een nieuwe lakkleur. De vernieuwde C2 staat in mei bij de dealer, maar prijzen zijn nog niet bekend.

Tags: