Citroën C2 Challenge: geen boodschappenautootje

- Geen reacties

De kleine Citroëns geven het merk al sinds jaar en dag een sportief tintje. Dat is ooit begonnen met de Visa en werd voortgezet door een snelle versie van de AX en de Saxo. Nu maakt de nieuwe C2 zijn entree in de rallywereld.

Die rally-uitvoering heet Challenge en is geschikt om mee te doen aan verschillende autosportevenementen. In de eerste plaats is de Challenge bedoeld voor onverharde paden. Op het circuit zullen we deze C2 dus niet tegenkomen. Vanaf 1 maart volgend jaar wordt de Challenge het boegbeeld van promotionele campagnes van Citroën.

Er is alles aan gedaan om deze rallyauto betaalbaar te houden. Volgens Citroën levert deze C2 dan ook de beste verhouding tussen prijs, kwaliteit en prestaties. Citroën hoopt hiermee jong talent aan te trekken. Vergeet niet dat Sébastien Loeb, die nu hoge ogen gooit met de Xsara WRC ooit in een Saxo is begonnen.Voor de rallycross is een speciale C2 ontwikkeld. Die krijgt een speciaal onderstel waarbij vering en demping aan de omstandigheden kunnen worden aangepast. Daarnaast zijn er extra veiligheidsvoorzieningen zoals een verplichte noodschakeling aan het stuur.

De kleine C2 Challenge weegt maar 950 kilo en heeft een 1587 cm3 grote motor die 155 pk levert. De prestaties hangen natuurlijk af van de afstelling, maar reken erop dat deze op het oog zo schattige C2, geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken.

Tags: