Citroën C1 Swiss & Me hint naar cross-versie nieuwe C1

- Geen reacties

Alsof Citroën nog niet genoeg primeurs in petto heeft voor de autosalon van Genève volgende week komt het merk ook nog met de C1 Swiss & Me. Het is een ode aan Zwitserland en tegelijkertijd een hint naar een mogelijke, toekomstige cross-versie van de C1.

Citroën heeft niet alleen de C4 Cactus, C4 Cactus Aventure, C5 CrossTourer en de nieuwe C1 als primeurs op de autosalon van Genève volgende week, maar ook de C1 Swiss & Me. Citroën wil met deze versie een ode brengen aan Genève en aan Zwitserland.

De Swiss & Me is dan ook uitgevoerd in de kleuren van de Zwitserse vlag. Het dak is rood, de carrosserie wit. Citroën laat hiermee ook meteen zien wat de personalisatiemogelijkheden voor de nieuwe C1 zijn.

De C1 Swiss & Me hint naar een mogelijke cross-versie of een sportieve uitvoering van de stadsauto. Citroën heeft zwarte kunststof randen langs de wielkasten en dorpels aangebracht en de auto op forse lichtmetalen gezet. De centrale uitlaatpijp aan de achterkant zorgt voor een sportieve twist.

Bekijk alle primeurs van de autosalon van Genève 2014.    

Tags: