Citroën C1 krijgt facelift

- Geen reacties

Citroën heeft het kleine neusje van de C1 een bescheiden facelift gegeven. Motorisch verandert er niets maar het model is zuiniger en schoner geworden en er zijn luxere opties verkrijgbaar.

Citroën is bescheiden te werk gegaan bij de facelift van de C1. De gewijzigde grille, die nu nadrukkelijker aanwezig is, springt het meest in het oog. Het chroomrandje dat op de foto’s staat is alleen voorbehouden aan het Ambiance-uitrustingsniveau maar het staat hem goed. Aan de achterkant en zijkant verandert er niks, wel zijn er twee nieuwe lakkleuren en nieuw ontworpen wieldoppen beschikbaar.

Van binnen past Citroën voortaan andere materialen toe, ook de bekledingstoffen zijn nieuw. Een nieuwe bekledingsoptie is de combinatie van leer en alcantara en op de Ambiance zijn de tellers en ventilatierooster omrand met een zwartglanzende lijst. Voor een betere toegang tot de bagageruimte is de openingshoek van de achterklep vergroot.

De 1.0 benzinemotor blijft maar is zuiniger en schoner geworden. Het verbruik is teruggebracht tot 4,5l/100km (1:22,2) en de CO2-uitstoot tot 106 g/km. Met de facelift hoopt Citroën de nieuwe concurrentie in het segment aan te kunnen. Zijn technisch identieke broertjes, de Toyota Aygo en Peugeot 107, volgen binnenkort. Prijzen van de vernieuwde C1 zijn nog niet bekend.

Tags: