Citroën C1 blijft onder tien mille

- Geen reacties

Hoewel de eeneiige drieling Citroën C1, Toyota Aygo en Peugeot 107 technisch vrijwel identiek is, zijn er toch opvallende prijsverschillen. Zo heeft Citroën laten weten vanaf 9.340, afstand te willen doen van de goedkoopste C1, de eenliter driecilinder met 68 pk. Toyota verlangt voor de Aygo met dezelfde motorisering minstens tien mille.

Het verschil zit m in een jaar extra garantie (drie in plaats van twee bij Citroën) en de standaard stuurbekrachtiging, waarvoor de Fransen 300, extra in rekening brengen. Wel beschikt de basis C1 over ABS, twee airbags en een neerklapbare achterbank. Luxer kan ook met de C1 in Ambiance trim, die wel stuurbekrachtiging heeft, net als zij-airbags, een gedeelde achterbankleuning, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, elektrische raambediening en centrale portiervergrendeling. Twee extra deuren kosten 350,, gordijnairbags staan voor 200, in de prijslijst en airco kost 920,.

Grote vraag blijft voorlopig nog wat Peugeot voor de 107 gaat vragen, want dat model komt pas in het najaar op de markt.

Tags: