‘Citroën C-Métisse mooiste prototype’

- Geen reacties

De ontwerpers van Citroën kunnen een hippe onderscheiding aan hun prijzenkast toevoegen. De C-Métisse is tijdens de Salon van Genève uitgeroepen tot mooiste prototype en wel door het befaamde modemerk Louis Vuitton.

In de jury van de Louis Vuitton Classic Concept Award 2006 zaten toonaangevende ontwerpers als Lorenzo Ramaciotti (designer en voormalig directeur van Pininfarina), Harm Lagaay (voormalig hoofdontwerper van Porsche) en Xavier Dixsaut (ontwerper en directeur Innovatie bij Louis Vuitton). De voorzitter van de jury, automobile consultant Christian Philippsen, prees de Citroën C-Métisse om zijn design, het fraaie interieur en de uitzonderlijke prestaties die gepaard gaan met respect voor het milieu.

De flamboyante C-Métisse werd op de Salon van Parijs onthuld. De comfortabele vierzitter is voorzien van hybride aandrijving waarin een diesel- en een elektromotor harmonieus samenwerken. De strakke stroomlijn en het lage gewicht garanderen indrukwekkende prestaties. Voor de acceleratie van 0 tot 100 km/h geeft Citroën 6,2 seconden op. Daar staat een brandstofverbruik tegenover van slechts 6,5 liter per 100 kilometer. De CO2-uitstoot van 174 gram per kilometer is voor een auto van dit formaat bijzonder laag.

Tags: