Citroën C-Aircross Concept: is dit de toekomst van de C3 Picasso?

- Geen reacties

Hij ziet er misschien vrolijk uit, maar Citroën is bloedserieus met de C-Aircross. Dit studiemodel is de voorbode van een compacte SUV van het merk.

De C-Aircross is een concept car waarmee Citroën zijn visie op een SUV in het compacte segment laat zien. Een auto die, als hij op de markt komt over een paar jaar, zeer waarschijnlijk de C3 Picasso opvolgt.

De C-Aircross is 4,15 meter lang en heeft opvallende, gekleurde details. Het is overduidelijk een broertje van de nieuwe C3, met z’n Airbumps die de carrosserie beschermen en de kenmerkende neus met smalle grille. Via deuren die in tegengestelde richting openen kom je in het interieur, waar je stoelen aantreft die zijn bekleed met quilt-effect-stof. Een head-up display vervangt het instrumentarium, alle andere functies worden weergegeven op een 12 inch beeldscherm. Ook bijzonder is het stuur, dat net als bij Citroëns van vroeger één spaak heeft aan de onderkant.

De C-Aircross beschikt over Grip Control, een gripsysteem dat de afwezigheid van vierwielaandrijving moet compenseren. Op de autosalon van Genève volgende maand toont Citroën de C-Aircross voor het eerst aan het grote publiek. 

Tags: