Citroën breidt compacte gamma uit

- Geen reacties

De Citroën C1 is vanaf februari beschikbaar als dieseluitvoering, met dank aan de nieuwe 1.4 Hdi-motor. Vanaf de introductie was de compacte Citroën sinds juni vorig jaar alleen leverbaar met een 1.0 benzinemotor.

De HDi 55 pk dieselmotor van de C1 is gebaseerd op de 1.4 HDi motor waarmee ook de C2 en de C3 zijn uitgerust. Wel zijn er enkele aanpassingen verricht om de motorprestaties meer in lijn te brengen met het formaat en karakter van de C1. Het vermogen bedraagt 40 kW en het koppel is 130 Nm bij 1.750 toeren. Citroën heeft het brandstofverbruik vastgesteld op 4,1 liter per honderd kilometer bij gecombineerd gebruik.

Daarnaast is nu ook het grote broertje, de Citroën C3, in Nederland leverbaar met Stop & Start Sensodrive. Dit model werd vorig jaar gepresenteerd op de Salon van Frankfurt. De Stop & Start techniek schakelt automatisch de motor uit wanneer de auto tot stilstand wordt gebracht, bijvoorbeeld bij stoplichten, en laat de motor vanzelf weer draaien wanneer de bestuurder aangeeft de reis te willen hervatten.

De C3 Stop & Start staat sinds enkele weken bij de Nederlandse dealers vanaf 18.450 euro, 600 euro duurder dan de C3 1.4 16V Sensodrive die niet is uitgerust met dit systeem. De C1 1.4 HDi Ambiance is leverbaar als vijfdeurs vanaf 14.790 euro.

Tags: