Citroën Aircross gaat verder waar C4 Cactus stopt

- Geen reacties

Citroën heeft de Aircross Concept onthuld. Deze bijzonder vormgegeven concept car blikt vooruit naar de opvolger van de C4 Aircross.

De grote broer van de C4 Cactus, dat is hoe je de Citroën Aircross moet zien. Het is nog een studiemodel, maar reken erop dat het uiteindelijke productiemodel niet al teveel zal afwijken. De Aircross Concept debuteert op de autoshow van Shanghai later deze maand.

Citroën gaat met de Aircross een stapje verder. De auto is 4,58 meter lang, ruim 40 centimeter langer dan de Cactus. De Aircross heeft niet zoals de Cactus Airbumps, maar Alloy Bumps. Die zijn aangebracht onder de voor- en achterbumper en bij de dorpels en kunnen grote schokken opvangen. Ze zijn vervaardigd uit aluminiumschuin en opgebouwd in een honingraatstructuur. Op de motorkap en aan de achterkant zijn luchtgeleiders aangebracht, die niet alleen een functionele maar ook een esthetische waarde hebben.

Citroën zegt dat de Aircross ‘alle ontwerpcodes door elkaar schudt’. Toch is de auto duidelijk herkenbaar als Citroën én als SUV. In het interieur draait het vooral om ‘het welzijn van lichaam en geest’, iets dat wordt bereikt door frisse kleuren, lichte tinten en geometrische vormen. Er zijn twee beeldschermen, waarvan er een mobiel is en te gebruiken door de passagier voorin.

De Aircross heeft een plug-in hybride aandrijflijn, met een 218 pk sterke 1.6 THP-motor en een elektromotor. Die laatste is op de achteras gemonteerd en heeft een vermogen van 70 kW (95 pk). De CO2-uitstoot is 39 g/km.

Het productiemodel van de Aircross verwachten we binnen 3 jaar voor het eerst te zien.

Tags: