C4 Sedan naar Zuid-Amerika

- Geen reacties

Na China krijgt ook de Latijns-Amerikaanse markt te maken met een sedanuitvoering van de Citroën C4. De C4 Sedan wordt gebouwd in Argentinië en moet de marktpositie van het Franse merk in Zuid-Amerika verder versterken.

In China is de C4 Sedan, onder de naam C-Triomphe, een groot succes. Sinds juni vorig jaar zijn er al meer dan 30.000 exemplaren van dit model verkocht. Citroën doet het ook in Argentinië en Brazilië goed en speelt met de C4 Sedan in op de wensen van het koperspubliek in Zuid-Amerika. Vorig jaar had Citroën een marktaandeel van 3,6 procent in Argentinië en 1,9 procent in Brazilië. Het aantal verkochte auto’s in deze twee belangrijke markten steeg met 30 procent.

Door de toevoeging van de kofferbak heeft de C4 Sedan een bagageruimte van maar liefst 513 liter, zonder dat de achterbank moet wijken. De Citroën C4 Sedan is vanaf zijn introductie in Zuid-Amerika leverbaar met twee dieselmotoren (de 1.6 HDiF en de 2.0 HDi, beide met 110 pk) en, afhankelijk van het uitrustingsniveau en het land waarin de C4 Sedan wordt geleverd, met twee benzinemotoren (de 110 pk sterke 1.6i 16V en de 2.0i 16V met 143 pk). In Brazilië worden bovendien flex-fuel varianten van de C4 Sedan geleverd.

Tags: