Business-update Citroën DS3, DS4 en DS5

- Geen reacties

Nu alle DS-modellen van Citroën met een laag bijtellingspercentage zijn te leasen introduceert het merk nieuwe Business-uitvoeringen voor de DS3, DS4 en DS5. Ze zijn vanaf deze herfst verkrijgbaar.

Citroën introduceert nieuwe Business-uitvoeringen voor de DS3, DS4 en DS5. Zoals de naam al zegt zijn ze bedoeld voor de zakelijke rijder en verkrijgbaar op de bijtellingsvriendelijke motoruitvoeringen. En daarvan is er nu weer een extra, de DS3 eHDi met 90 pk heeft een lagere CO2-uitstoot van 91 g/km, waardoor ‘ie weer – net als voor 1 juli 2012 – in de 14 procent bijtellingsklasse valt.

De DS3 Business is naast zuinige dieselmotor ook met de nieuwe driecilinder VTi-motor verkrijgbaar, ook die is met 14 procent bij te tellen. De Business is gebaseerd op de uitvoering So Chic en heeft als extra’s automatische airconditioning, lichtsensor, regensensor, automatisch dimmende binnenspiegel en het eMyWay navigatiesysteem. De DS3 Business is er vanaf 16.790 euro (voor de 1.2 VTi).

Citroën biedt de DS4 Business aan in combinatie met de eHDi dieselmotor met 115 pk en de 1.6 VTi met 120 pk. Die eerste valt in de 20 procent bijtellingscategorie. De zakelijke uitvoering heeft extra’s als het eMyWay navigatiesysteem, parkeerassistent met sensoren voor en achter en dodehoekdetector. De vanafprijs bedraagt 25.290 euro, voor de 1.6 VTi met 120 pk.

Voor de DS5 zijn twee nieuwe uitvoeringen: de Business en Business Executive. De meeruitrusting van beide uitvoeringen omvat ten opzichte van de Chic: eMyWay navigatiesysteem, 17 inch lichtmetalen wielen en parkeersensoren. De Executive biedt ook nog een head-up-display. De DS5 Business is leverbaar met de 115 pk sterke eHDI dieselmotor met 20 procent bijtelling en de ’14 procent’ Hybrid4 met 200 pk. De vanafprijs is 32.980 euro, voor de 115 pk sterke dieseluitvoering.

De nieuwe Business-uitvoeringen zijn vanaf de herfst verkrijgbaar.

Tags: