Belastingvrije Citroen C3 en DS3

- Geen reacties

Dankzij de e-HDi technologie van PSA presenteert Citroën twee belastingvrije modellen. Voor deze uitvoeringen van de C3 en DS3 hoeft geen wegenbelasting of BPM te worden betaald. Leaserijders profiteren van het lage bijtellingstarief van 14 procent.

Na Peugeot introduceert ook Citroën de e-HDi techniek. Hierbij wordt de auto voorzien van een nieuwe generatie start/stop-systeem. Dat doet de motor al afslaan bij snelheden lager dan 20 km/u maar zodra de koppeling wordt ingetrapt slaat de krachtbron alweer aan, nog voor de eerste versnelling wordt ingelegd. Dat leidt tot een efficiënt gebruik van de brandstof en beperkt daarmee de schadelijke uitstootgassen.

Een auto met e-HDi is verder uitgerust met een handmatige versnellingsbak met geoptimaliseerde overbrengingsverhoudingen en banden met een lage rolweerstand. Citroën brengt op de C3 en DS ook het Pack Dynamique aan, dit omhelst aerodynamische aanpassingen aan de onderzijde van de auto en de luchtinlaat.

De resultaten mogen er zijn. De Citroën C3 1.6 e-HDi verbruikt 1 op 28,5, dat is 3,5 l/100 km. De DS3 kan toe met 1 op 27,8, ofwel 3,6 l/100 km. De CO2-uitstoot ligt op 93 g/km voor de C3 en 95 g/km voor zijn luxe broer. Daarmee vallen beide auto’s in de 14 procent bijtellingscategorie. Particuliere kopers hoeven geen BPM of wegenbelasting te betalen. De twee nieuwe modellen hebben beide energielabel A.

De C3 e-HDi is alleen verkrijgbaar in de Dynamique-uitvoering. Deze is verkrijgbaar vanaf 15.990 euro inclusief btw en biedt standaard onder meer zes airbags, airconditioning, cruise control met snelheidsbegrenzer, elektrische ruiten vóór en een radio/cd-speler met mp3. De Citroën DS3 e-HDi is verkrijgbaar in de So Chic-uitrusting. Deze is standaard voorzien van ESP, LED-dagrijverlichting, two-tone lak, airconditioning, cruise control, zes airbags en meer. Voor dit model start de prijs bij 18.490 euro inclusief btw. De belastingvrije modellen zijn vanaf heden verkrijgbaar bij de Citroën-dealers.

Tags: