Avontuurlijke Citroën SpaceTourer 4×4 Ë Concept

- Geen reacties

De avontuurlijke Citroën SpaceTourer 4×4 Ë Concept is weliswaar afgeleid van een bestelbusje, maar stiekem toch een praktische en olijke auto met SUV-eigenschappen.

Citroën heeft de kleinste uitvoering (4,6 meter) van de bedrijfswagen SpaceTourer genomen, deze 60 mm extra bodemspeling gegeven, een hoogte van 1,9 meter, het gebruiksgemak vergroot en er een leuke aankleding bij gezocht. 4WD-specialist Automobiles Dangel mocht er een vierwielaandrijving voor ontwikkelen. Voilà, de SpaceTourer 4×4 Ë is geboren.

De conceptcar, die begin maart op de autosalon van Genève wordt geshowd, laat zien dat modellen die van een bestelwagen afgeleid worden niet per definitie saai hoeven te zijn. Deze SpaceTourer met SUV-eigenschappen misstaat niet op wintersport, en is met sneeuwkettingen, dakdragers, een te openen achterruit en twee handsfree schuifdeuren – als toegang naar het passagierscompartiment! – nog eens reuze handig ook. Het laadvolume bij vier inzittenden is 2,0 m3, daarnaast is er 74 liter aan handige opbergruimte voorin. 

De aankleding komt uit het assortiment lifestyleproducten met de naam ‘Ë’ dat Citroën vorig jaar geïntroduceerd heeft. De getoonde SpaceTourer Concept is verder voorzien van de nodige infotainment-, assistentie- en veiligheidstechnologieën. 

Vierwielaandrijving te bestellen

Niet alles aan deze conceptcar is puur voor de show. Op verzoek is de vierwielaandrijving leverbaar, via het Citroën-dealernetwerk. Deze 4×4 is uitschakelbaar, zodat de wegligging van de SpaceTourer behouden blijft. Het sperdifferentieel op de achteras wordt bediend met een draaiknop op het dashboard. 

Tags: