Auto’s spelen hoofdrol in films

- Geen reacties

Op het witte doek stelen komende tijd enkele fraaie auto’s de show. Naast de Aston Martin DBS van James Bond schittert de Spyker in Basic Instinct 2 en geeft Citroën een blik in de toekomst voor de Franse film Renaissance, die zich in 2054 afspeelt.

Meer dan een ontwerp is de futuristische Citroën nog niet, want het gaat om een animatie thriller van de talentvolle Franse regisseur Christian Volckman. De designers van Citroën hebben zich helemaal uit kunnen leven om een auto te creëren die zowel bij het tijdsbeeld als het verhaal past. Na drie maanden virtueel knutselen kwamen ze echter niet verder dan een kruising tussen een C4 en een Renault Mégane.

Voor Basic Instinct 2 werd gebruik gemaakt van de ‘standaard’ Spyker. Of beter gezegd vier Spykers, twee productiewagens en twee dummy’s voor de stuntopnames. Sharon Stone bestuurt de Nederlandse sportwagen in de openingsscène van de film, maar we kunnen alvast verklappen dat ze het er niet al te best vanaf brengt. Vanaf donderdag kunt u de film zelf gaan bekijken in de bioscoop. Overigens zal de Spyker in 2007 opnieuw een rol spelen in een Hollywood-film, namelijk in de thriller Rogue.

Tags: