Autonieuws overzicht week 35

- Geen reacties

22 tot en met 28 augustus.
De week stond voornamelijk in het teken van de IAA Frankfurt. De fabrikanten verspreiden steeds meer informatie en beeldmateriaal van hun primeurs. Het belooft wederom een autoshow van formaat te worden. De strijd om Opel begint daarentegen langzamerhand een echte sleur te worden.

IAA Frankfurt 2009
Deze week kregen verschillende IAA-primeurs steeds meer vorm. Zoals de productieversie van de Citroën DS3, een alternatief voor de Mini of Alfa Romeo Mito. Alhoewel de Saab 9-5 al bekend was heeft het Zweedse merk het vernieuwde model officieel aan de wereld gepresenteerd.

Mini verrast ons met wederom een variant, de Mini Coupé Concept. Maserati presenteert de GranCabrio, de eigenlijke opvolger van de Spyder die in 2006 uit productie ging. Hyundai heeft op de thuismarkt de opvolger van de Tucson onthuld. De SUV gaat in Europa Hyundai ix35 heten. Autobouwer Wiesmann toont niet alleen de nieuwe MF5 Roadster, maar demonstreert de bouw van een GT MF4 live op de autoshow.

Ga naar onze special: IAA Frankfurt 2009

Sterretje gezocht
EuroNCAP heeft acht nieuwe modellen tegen het blok gezet. Het instituut testte de Citroën C3, Honda Insight, Kia Sorento, Renault Scenic, Skoda Yeti, Subaru Legacy, Toyota Prius en de Volkswagen Polo. Op de Citroën C3 na scoren ze allemaal vijf sterren voor de crashveiligheid.

De Opel perikelen
Er is nog steeds geen zekerheid over de toekomst van Opel. Magna heeft zichzelf tot winnaar uitgeroepen maar General Motors zegt dat er nog geen beslissing is genomen over welke partij Opel overneemt. Een verrassende wending is dat mogelijk niet Magna of RHJ International Opel overneemt maar General Motors zelf de controle behoudt over het Duitse merk.

Overige highlights:

Video tips:

Columns:

Meer autonieuws?
Bekijk het volledige nieuwsoverzicht op Autokopen.nl.

Tags: