Autonieuws overzicht week 35

- Geen reacties

28 augustus tot en met 3 september 2010.
Van de debutanten op de Autosalon van Parijs worden steeds meer afbeeldingen en specificaties openbaar gemaakt. Vooral Citroën schittert deze week met de presentatie van de DS4 en de gefacelifte (Grand) C4 Picasso. Van een geheel andere orde is de ontmaskering van The Stig, de mysterieuze ‘vierde persoon’ uit het tv-programma Top Gear.

Nieuw van Citroën
Citroën breidt de DS-lijn uit met de Citroën DS4. Dat is het luxe broertje van de C4 met een sportiever ontwerp. Daags na het uitlekken van de eerste foto’s heeft het Franse merk ook de gefacelifte C4 Picasso en Grand C4 Picasso voorgesteld. Al deze Citroëns debuteren op de Autosalon in Parijs.

Ook te zien in Parijs
Op dezelfde autobeurs toont concurrent Renault de gefacelifte Laguna. De eerste schets van de Hyundai ix20 toont een MPV cross-over die dynamischer oogt dan andere ‘ruimte-auto’s’. Toyota belooft met de Verso-S een ‘kleine, slimme en ruime’ MPV met een ‘praktisch en flexibel interieur’.

Om de Europese verkopen te stimuleren komt er een Chevrolet Cruze hatchback, die al eerder werd aangekondigd. De conceptcar Mazda Shinari luidt de nieuwe designtaal Kodo in, ‘de ziel van de beweging’. Met de sportcoupé laat het merk ook zien dat het in de toekomst mooiere en vooral kwalitatief hoogwaardigere interieurs gaat bouwen.

The Stig ontmaskerd
De BBC heeft een rechtszaak verloren tegen coureur-stuntman Ben Collins, die jarenlang achter het masker van The Stig schuilging in het populaire autoprogramma Top Gear. Collins op zijn beurt verloor zijn baan. In ieder geval kan hij nu geld verdienen aan zijn boek The Man in the White Suit, dat half september in Groot-Brittannië verschijnt.

Overige highlights:

Columns:

Video tip:

Meer autonieuws?
Bekijk het volledige nieuwsoverzicht op Autokopen.nl.

Tags: