14 procent bijtelling voor Citroën C3 VTi 68 Puretech

- Geen reacties

Citroën heeft de CO2-uitstoot van de C3 VTi 68 Puretech omlaag geschroefd naar 95 g/km. Dat betekent dat de benzine-C3 weer in de 14 procent bijtellingscategorie valt.

Een C3 met dieselmotor en 14 procent was al mogelijk, nu kan je ook kiezen voor een benzinemotor in combinatie met het gunstige bijtellingstarief. Citroën heeft namelijk de CO2-uitstoot van de C3 VTi 68 Puretech weten te verlagen naar 95 g/km.

Dat betekent dat je weer kunt profiteren van 14 procent. Tot 1 januari was dat ook al mogelijk maar toen maakten de aangescherpte grenzen een eind aan dat feestje. Citroën heeft dat dus nu weer rechtgezet.

De C3 met 68 pk sterke driecilinder is leverbaar vanaf 12.990 euro, bestellen kan per direct. Als je voor luxe gaat dan moet je de Collection-uitvoering aankruisen op het bestelformulier. Die is namelijk uitgerust met airconditioning, radio/cd/mp3-speler, cruise control en led-dagrijverlichting. Citroën vraagt voor de C3 Collection 14.890 euro. In juli vinden de eerste leveringen van de schonere C3 plaats.

Tags: