Kleine onderhoudsbeurt

Kleine onderhoudsbeurt voor elk automerk

Elke auto heeft op tijd een kleine beurt nodig. Tijdens een kleine onderhoudsbeurt controleren wij uw auto op meer dan 20 belangrijke punten om te zorgen dat uw auto een langere levensduur heeft en u niet snel met problemen of voor dure reparaties komt te staan. Regelmatig onderhoud is belangrijk en wordt aangeraden door elke autofabrikant. Uw auto blijft veilig rijden en eventuele slijtage wordt op tijd gesignaleerd en verholpen.

Wanneer heeft uw auto een kleine beurt nodig?

Wij houden het volgende onderhoudsschema aan voor een kleine beurt:

• Rijd u in een oudere auto (6-7 jaar of ouder)? Dan is een grote beurt jaarlijks of na elke 15.000 kilometer nodig.
• Rijd u in een nieuwere auto (jonger dan 6 jaar)? Dan verschijnt er meestal een melding op uw dashboard wanneer het tijd is voor een (kleine) onderhoudsbeurt.

Benieuwd op welke punten wij uw auto controleren?

Tijdens een kleine beurt verversen wij de motorolie, vervangen het oliefilter en vullen de ruitensproeier vloeistof bij. Na afloop ontvangt u het inspectieformulier van ons. Zo heeft u altijd en overal inzicht in de huidige technische staat van uw auto. Welke punten worden eigenlijk tijdens een onderhoudsbeurt bekeken? Wij maken het zo inzichtelijk mogelijk. Bekijk hier onze kleine beurt checklist die wij gebruiken tijdens een onderhoudscontrole. De volgende onderdelen komen hierin aan te pas:

  • Controle accu en verlichting
  • Controle uitlaat en katalysator
  • Controle van de schokdempers
  • Controle ruiten en ruitenwissers
  • Bijvullen ruitensproeier
  • Bijvullen koelvloeistof
  • Vervangen oliefilter
  • Banden en remmen inspectie
  • Motorolie verversen

Tijdens de inspectie kan het gebeuren dat de monteur ziet dat er bepaalde onderdelen vervangen moeten worden. U ontvangt altijd eerst een prijsopgave, zodat u nooit voor verrassingen te staan.

Het verschil tussen APK, een kleine onderhoudsbeurt of een grote beurt?

Uw auto heeft een jaarlijkse verplichte keuring, namelijk de APK. De kleine beurt is de standaard onderhoud van uw auto en een grote beurt is ook een onderhoudsbeurt alleen dan veel uitgebreider met meer controlepunten dan bij een kleine beurt.

Werkplaats voor elk merk

Vanaf 08.00 uur staan Remco en Jacqueline voor u klaar om uw auto in ontvangst te nemen. Ons magazijn is eveneens vanaf 08.00 uur geopend, waar onze magazijnmedewerker Dennis u aan de juiste onderdelen voor uw Citroën, DS, of ieder ander automerk helpt. U kunt namelijk met ieder automerk bij ons terecht.

Onze ervaren monteurs kunnen aan ieder merk werken, en onze partsmanager kan aan ieder auto-onderdeel komen. Wist u trouwens dat een APK keuring bij ons maar €29,95 kost?! Dit geldt voor benzine-, en dieselmotoren en is inclusief BTW en afmeldkosten.

Meer weten?

Wij hebben naast onze gezellige wachtruimte ook gratis leenfietsen of huurauto’s tegen een scherp tarief. Onze receptionisten vertellen u hier graag meer over. Bel ons direct op 072 520 88 98 of stuur ons een bericht.

Maak een afspraak Bekijk onze beoordelingen